Ловци на територията на Босна и Херцеговина  са открили няколко

...
Ловци на територията на Босна и Херцеговина  са открили няколко
Коментари Харесай

Установиха африканска чума по свинете в Босна и Херцеговина

Ловци на територията на Босна и Херцеговина  са разкрили няколко диви прасета, умрели от африканската чума по свинете, заради което ловът на тези животни е прекратен, заяви Танюг.

Според ветеринарния доктор Зоран Дамянац минимум седем диви прасета са умрели в ловните региони сред Невесине и Гачко в Източна Херцеговина. Те били открити от ловци предишния уикенд.

След разбор на взетото месо е доказана болест с африканска чума по свинете, за която няма лекуване. Тази болест опустоши голям брой свинеферми, а болестта се популяризира измежду дивите животни. Изпратихме пробите в института " Васо Бутозан “ в Баня лука, след което беше доказано съществуването на африканска чума по свинете, съобщи Дамянац пред локалните медии, съобщи Българска телеграфна агенция.

След намирането на останките от животни в региона са взети нужните ограничения. Умрелите животни са извозени, а достъпът на ловци е неразрешен. Местното съдружие забрани лова на диви свине в по-широк регион, където са открити мъртвите животни.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР